De energiemarkt

De energiemarkt in Nederland is geliberaliseerd. Dit betekent dat alle bedrijven met een vergunning van de ACM uw bedrijf stroom en gas mogen leveren. 

Om de zekerheid van levering te garanderen heeft de overheid ervoor gekozen om de verkoop en de daadwerkelijk levering van energie los te koppelen. Dit betekent dat de zogenoemde netbeheerders eigenaar zijn van de infrastructuur en de daadwerkelijke levering van stroom en gas. 

U kunt dus niet kiezen wie uw netbeheerder is; de infrastructuur is immers eigendom van één partij. Afhankelijk van uw regio zijn dit doorgaans Stedin, Enexis of Liander. Het voordeel van dit systeem is dat u altijd verzekerd bent van levering, zelfs als uw energieleverancier failliet zou gaan.

Er is dus geen risico van levering wanneer u kiest voor een andere energieleverancier!

Voor wie?

Wij bemiddelen tussen u en één of meerdere energiemaatschappijen. U sluit dus ook altijd een contract af met een energiemaatschappij wanneer u via ons een nieuwe overeenkomst aangaat voor de levering van stroom en/of gas. Alle maatschappijen waar wij voor bemiddelen hebben een vergunning van de ACM voor de levering van energie.

Randstad Energie bemiddelt alleen bedrijven die:

  • Ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (rechtsvorm maakt niets uit)

  • In voor zakelijke doeleinden of voor een mengvorm van zakelijke doeleinde en wonen bedoelde huisvesting gevestigd zijn (SOHO)

LET OP! Wij bemiddelen zowel grootverbruikers als kleinverbruikers. U bent een grootverbruiker wanneer u een grotere aansluiting heeft dan 3x80A en/of groter dan G25. Een andere manier om te herkennen dat uw bedrijf een grootverbruiker is, dat u de facturen voor de levering en het transport van energie van 2 verschillende bedrijven krijgt. Ben kleinverbruikers worden beiden op 1 factuur door de leverancier in rekening gebracht en krijgt u dus geen aparte factuur van Stedin, Liander of Enexus.

Als vuistregel kunt u er bovendien van uitgaan dat wanneer uw jaarverbruik hoger is dan 100.000 KWH u doorgaans een grootverbruiker zult zijn.